Konopljini proteini

Konopljini proteiniKonopljini proteini so fino presejana konopljina moka, ki jo dobimo tako, da najprej iz semen konoplje iztisnemo konopljino olje in nato ostalo zmeljemo v mlinu.

Dobimo zmes konopljinih proteinov ter konopljinih otrobov (delčki luščine semen). Ko od zmesi ločimo otrobe skozi grobo sito, dobimo konopljino moko. Če pa to presejemo ponovno skozi fino sito, pa dobimo 100% konopljine proteine.

Konopljini proteini so zelo koristni za naše telo, saj vsebujejo ravno pravo razmerje med omega 3 in omega 6 maščobami, kot tudi zelo dobre naravne hranilne in mineralne snovi

lastnosti
Lastnosti:

 • semena niso gensko spremenjena
 • naravna odpornost na škodljivce – ni pridelano s pesticidi
 • pravo razmerje omega 3 in omega 6 maščob
 • visoka hranilna vrednost
 • ne vsebuje opiatov
 • visoka vsebnost antioksidantov
 • prehranske vlaknine
 • magnezij, kalij, žveplo, fitosterole, askorbinsko kislino, beta karotene, kalcij, železo, fosfor, tiamin
 • visoka vsebnost beljakovin
 • 21 aminokislin od tega vse vitalne skupine

uporaba
Uporaba

Konopljine proteine cenijo predvsem športniki.

Koristi uporabe
Koristi uporabe

Koristi uporabe konopljinih proteinov so, omega 3 in omega 6 maščobne kisline, visoka vsebnost prehranskih vlaknin. Koristno predvsem za aktivne ljudi.

uzivanje
Uživanje

Primerna so za uživanje predvsem za zajtrk z jogurtom ali ovsenimi kosmiči. Proteini ni priporočeno uživati skupaj s sadjem, saj telo potrebuje tekočine nasprotne vrednost PH za presnovo proteinov ali sadja.

neželjeni učinki
Morebitni neželjeni učinki

Uživanje konopljinih proteinov ima zaradi omeg 3 in omega 6 maščob učinek na počasnejše strjevanje krvi, zato je osebam, ki imajo težave s strjevanjem krvi uporaba odsvetovana.  Prav tako lahko ljudje z občutljivejšo prebavo občutijo napenjanje, vetrove in podobno. Če imate občutljivo prebavo je vsekakor smiselno, da se pred uporabo posvetujete z zdravnikom ali farmacevtom. Učinki psiho-aktivne substance THC so, zaradi nizke vsebnosti neopazni, z izjemo pri ljudeh, ki so bolj občutljivi nanj.

Pred vključitvijo konopljinih proteinov vam priporočamo pogovor z zdravnikom.

 Vse informacije so zgolj informativne narave. Upoštevajte jih z razumom in zmernostjo. Za morebitne posledice nepravilne ali pretirane uporabe ne nosimo odgovornosti.

Nakup čajev


Nakup

Trgovina Lokacija Količina Cena Nakup
kmetija česenj Ljubljana 1000g 15 EUR Nakup čajev
vaša trgovina  vaša trgovina Za objavo nam pišite na info@naravne-jedi.si ?? EUR Nakup čajev

One Comment

 1. Konopljini proteini so res eni boljših proteinov (vsaj po mojem mnenju in glede na to katere vse sem poizkusil). Uporabil sem jih tudi že za peko palačink, a navadno si pripravim kar smoothie in dodam še malo oluščenih konopljinih semen in žličko olja. Vsebujejo tudi vseh 9 esencialnih aminokislin. Bi pa popravil to, kar ste napisali o THC-ju. Konopljini proteini ga namreč ne vsebujejo, saj se THC ne zadržuje v semenih samih, ampak pretežno v vršičkih in listih konoplje, se pravi le v proizvodih, narejenih iz vršičkov in listov (morda tudi stebel), ne pa tudi v proizvodih narejenih iz konopljinih semen (olje, moka, proteini,..).

Vaše mnenje